maandag 22 juni 2009

Cholade genoise


Ik had gisteren ook een nieuw recept uitgeprobeerd voor taart. De basis was een genoise beslag: veel eieren (heul veul, 8 in dit geval), in zijn geheel geklopt met suiker au bain marie totdat ze verdriedubbeld zijn in volume. Daarna gaat er bloem doorheen, en omdat ik chocolade cake wilde maken ook cacoa, maar geen enkel rijsmiddel. Alle luchtigheid in deze taart komt van de lucht die in de eiren zijn geklopt. Het oorspronkelijke recept vroeg ook nog om gesmolten boter, maar die was ik er vergeten doorheen te doen, en eigenlijk miste ik het helemaal niet (veel genoise recepten bevatten ook helemaal geen boter). Bovendien werd het gebrek aan boter in de cake zelf helemaal goed gemaakt door royaal veel creme au beurre op de taart zelf te smeren. Al met al was het smakelijk, hoewel het me wel opviel dat de taart vandaag veel beter in balans was dan gisteren, nadat ie even had gestaan. Ik had toch beter moeten plannen, en m de dag vantevoren al klaar moeten hebben!
Posted by Picasa

1 opmerking:

Diane zei

Dat ziet er goddelijk lekker uit!