dinsdag 22 februari 2011

20 weken

Tsja, ondertussen zitten we alweer bijna op de helft van de zwangerschap! De tijd vliegt when you're having fun (en trouwens eigenlijk ook wel als je gewoon ontzettend moe bent en helemaal niet zo veel plezier hebt. De eerste drie maanden gingen nou niet bepaald langzamer dan de 4e maand).

En dus leek het me tijd om het een en ander te gaan documenteren op dit slaperige blogje. Vanaf nu ga ik proberen wekelijks een foto te nemen van mij en mijn toenemende omvang, wellicht met wat achtergrond informatie over mijn en onze Bevindingen aangaande deze spannende nieuwigheid die zwangerschap heet.

Waarschijnlijk beginnen we meteen met groot nieuws, want overmorgen is onze 20 weken echo. Dan weten we a) of dit wezen zo op het oog met alles erop en eraan geboren gaat worden, en b) of het wezen een jongen of een meisje is. Mij maakt het niet zo heel veel uit (ook al heb ik het volkomen irrationele vermoeden dat het hier een jongetje betreft... 50% kans dat ik gelijk krijg, of eigenlijk 52% geloof ik, dus dat is op zich de veiligere gok). Yair heeft wel een duidelijke voorkeur, maar die ga ik hier maar niet noemen voor het geval ons nageslacht ooit leert googlen en dan op het internet leest dat abba al teleurgesteld was in zijn kind voordat het zelfs maar geboren was.

Ik kijk er in ieder geval naar uit de baby weer te zien. Dit zal ook waarschijnlijk de laatste keer zijn dat we de baby mogen bekijken voordat hij of zij daadwerkelijk is geboren! Raar idee is dat... Hoewel ik nu sinds een week wel duidelijk kan voelen dat er iets in mij buik leeft. Dus visueel contact is dan misschien uitgesloten de komende maanden, maar tactiel zit het (voor mij) in ieder geval wel goed.

Plok. Plok. Ha, daar is iemand wakker!

1 opmerking:

Maura zei

Oehhhh... leuk! Die plok plokjes zijn zo gezellig, én wacht maar tot heel je belly aan de wandel gaat alsof een alien je lichaam heeft overgenomen (wat strict genomen natuurlijk ook het geval is). Je bent slechts een wandelende incubator.

Hoop dat je je goed voelt en lekker kunt genieten van dit 2e trimester!

Liefs,

maura