donderdag 3 december 2009

de week van het slechte nieuws

Eerst het belachelijke minaretten referendum, en nu heeft de senaat van de staat New York gestemd tegen het homohuwelijk. Belachelijk toch dat zelfs in de staat met de bruisende, vrijdenkende, creatieve metropool New York niet genoeg steun is voor gelijke rechten voor homosexuelen.

Hieronder een betoog van een van de voorstanders van same-sex marriage, waarin zij beargumenteerd dat de 'sanctity of marriage' een farce is, en dat het niet aan de staat is om te beslissen wiens relatie geschikt is voor een huwelijk en wiens relatie niet (als ze dat onderscheid ook niet maken binnen heterosexuele relaties, waarom dan wel over de verschillende sexuele voorkeuren?)Ik vind het hele debat dat nu door Amerika heenraast, waar her en der wetgeving wordt aangenomen die specifiek tegen same-sex marriage is, of waar zoals hier wetgeving die het homohuwelijk zou toestaan wordt afgeschoten, extreem pijnlijk. Het maakt zo overduidelijk voor homosexuelen hoe de meerderheid van de Amerikanen klaarblijkelijk denkt over hun relaties (i.e. minderwaardig aan die van heterosexuelen).

Bovendien maakt het voor mij heel duidelijk wat het gevaar is als je persoonlijke religieuze overtuigingen gaat mengen met politieke macht.

Geen opmerkingen: