zondag 20 november 2011

Prijsvraag


Yair had al voor de geboorte van Amitai besloten dat hij abba genoemd wil worden door zijn nageslacht. Abba betekent gewoon pappa, maar dan in het hebreeuws. Ten tijde van de besnijdenis noemde ik hem grappend abattoir (het was immers zijn keuze om over te gaan tot het snijwerk), en dat is op de een of andere manier blijven plakken.


En nu zijn we op zoek naar een vergelijkbare woordgrap met mamma erin, maar helaas, dat lukt nog niet zo. We hebben mammagram geprobeerd, maar helaas, die is a) niet zo relevant, en b) ook niet erg grappig. Nu zijn we een beetje terecht gekomen bij mammitai, maar uiteindelijk is dat natuurlijk een beetje verwarrend: Amitai & mammitai... Maar we kunnen niets beters verzinnen!

Hebben jullie misschien nog suggesties?

1 opmerking:

Anoniem zei

Hmmm.. leuke uitdaging!

Mocht je nog borstvoeding geven... Mammen? (=het zuigen aan de borst)

Of als je nog steeds de boel fantastisch op financiele rolletjes hebt lopen: "Mammon" (blijkbaar de/een geldgod). Hmm... als ik google op plaatjes.. ziet er niet heel jofel uit (edit: de plaatje bij abbatoir ook niet, dus dat hoeft misschien geen criterium te zijn.

Of voor als je nog helemaal onredelijk bent van de hormonen en Amitai en Yair gek van je worden: "Mampier". Vind ik wel gezellig klinken maar is blijkbaar een irritant klein bloedzuigend mugje.

Hmmm, "Mamzel" vind ik ook wel lollig (van Mademoiselle).

Of als je je kwajongens-achtig voelt: "Mamzer".

Zo... ben benieuwd wat jullie lezers er nog aan toe kunnen voegen..

x Maura