zondag 18 maart 2012

Amitai en de Kunst

Vandaag in Huis Frankendael, onderdeel van de East-Side art for breakfast wandeling

Nu Amitai nog lekker handzaam en gezeglijk is neem ik het er nog even van: lekker vaak op mijn gemak naar het museum. Want over een paar maanden zit dat er waarschijnlijk niet meer in. Als Amitai zelf kan en wil lopen. Een mening heeft en die ook kracht bij kan zetten. Vanaf dat moment zijn musea waarschijnlijk een jaartje of, mwaaaah, 10? wat lastiger in te plannen in ons leven. In ieder geval, als we samen met Amitai willen gaan. Denk ik hoor, wie weet is Amitai wel de eerste peuter op aarde die dol is op musea. Je weet nooit.
Bij het museum voor moderne kunst in Salzburg

Ik geloof niet zo in al die dingen, dat je baby slimmer of muzikaler of kunstzinniger wordt als je hem/haar blootstelt aan "hogere" stimuli op jonge leeftijd. Voor zover ik kan zien kijkt Amitai vooral naar het plafond tijdens zo'n museum bezoek, als hij al niet ligt te slapen, dus het zou mij verbazen als de tentoongestelde werken enig blijvend effect op hem heeft. Dit doe ik dus alleen voor mezelf. De musea in Salzburg (waar we een dagje waren tijdens de sivakantie) waren trouwens niets speciaals. Qua tentoongestelde werken dan, de gebouwen waren wel erg mooi.

Kijk 'm genieten!

Normaal gebruik ik de kinderwagen niet echt vaak. Beetje een groot, onhandig ding. Amitai en ik zijn veel wenbaarder als hij in de draagzak zit. Maar voor een middagje slenteren is zo'n wagen echt perfect!

1 opmerking:

Josan zei

Er zijn talloze musea met kinderprogramma's. Of zelfs kinder-musea. Geef Amitai over een jaartje of zo maar eens aan ons mee :)