vrijdag 17 augustus 2012

Luiers

Er stond alweer een tijd geleden een ingezonden brief(je) in de volkskrant waarin een vrouw zei (ik parafraseer want ik weet het niet meer precies) dat Nederland toch maar een raar land was, aangezien de staat betaalt voor de luiers van incontinenten, maar dat luiers voor babies gewoon moeten worden bekostigd door de ouders zelf.
Ik weet niet precies wat deze vrouw nu wilde. Misschien vond ze wel dat luiers voor babies ook in basispakket van de zorgverzekering zou moeten komen. Misschien vond ze dat de incontinenten zelf de kosten van hun incontinentiemateriaal zouden moeten dragen. Dat schreef ze er niet bij. Maar ja, dat doet er eigenlijk niet toe, want haar redenering klopt natuurlijk niet.
Dit zou namelijk alleen opgaan als babies zelf voor hun luiers zouden moeten betalen. Dan zou het inderdaad heel oneerlijk zijn dat alleen mensen onder de, zeg, 4 jaar zelf hun luiers zouden moeten bekostigen. Maar dat is natuurlijk niet het geval. Ouders, de mensen die betalen voor de luiers, kiezen er toch eht zelf voor om een wezen te creeren dat enkele jaren luiers nodig heeft. En bovendien, er bestaat ook wel zoiets als een luiersubsidie, dat heet volgens mij kinderbijslag.
En als je het dan nog steeds ont-ze-ttend oneerlijk vind dat jij de luiers van je kind moet betalen (boehoe), dan moet je misschien overstappen op Elimination Communication, een methode waarbij je je kind 'zindelijk', of in ieder geval niet meer afhankelijk van luiers maakt vanaf een paar weken of maanden oud. Dat bespaart pas geld!

Geen opmerkingen: