donderdag 21 maart 2013

Oppas

Amitai is vanaf dat hij net drie maanden was naar het kinderdagverblijf gegaan. Ondanks alle dramatische verhalen en waarschuwingen vooraf vond ik dat absoluut niet erg. En hij ook niet. Nog steeds niet, trouwens. Ook is Amitai al best eens uit logeren geweest (sinds hij van de borstvoeding af is is dat een stuk gemakkelijker, voor hem en voor mij). Dus, het is niet zo dat wij overmatig bang zijn om anderen voor Amitai te laten zorgen. Dat moge duidelijk zijn. En toch is het vanavond de allereerste keer dat wij een oppas gaan inhuren, omdat Yair en ik alletwee weg gaan naar een sociale bezigheid. Dat hebben we in al die 19 maanden dat Amitai er is nog nooit gedaan. Waarom? Als ik heel eerlijk naar mezelf kijk zijn er denk ik twee redenen. Ten eerste, ik heb niet echt een overvolle sociale agenda. Dat vind ik zelf absoluut niet problematisch. Ik heb graag rustig wat tijd voor mezelf zo nu en dan (wanneer kan ik anders ooit dit blog updaten, of de was opvouwen, of tv kijken?). Dus het gebeurt maar zeer zelden dat Yair en ik conflicterende afspraken hebben. Meestal ben ik wel gewoon thuis. Een tweede reden is dat ik zo'n zuunigerd ben. Een oppas inhuren kost geld. Dus, dan moet een avondje uit (wat vaak ook al geld kost) wel heel erg de moeite waard zijn voor mij om daar ook nog de kosten voor de oppas bij op te tellen. Kosten versus baten!

Voor de mensen die nu vol mededogen naar hun beeldscherm zitten te staren: Inderdaad, dit betekent ook dat Yair en ik al 19 maanden niet samen 's avonds buitenshuis zijn geweest zonder Amitai (buiten die paar logeerpartijtjes om). Wat kan ik zeggen? Wij zijn misschien in essentie gewoon saaie huismussen die graag onze samen-tijd doorbrengen op de bank. En Amitai is een gemakkelijk kind, dus als we op bezoek gaan bij anderen dan kan hij gewoon mee. Een maand of 2-3 geleden had hij even een periode dat hij niet wilde gaan slapen als we ergens anders waren, maar dat is nu gelukkig weer voorbij. En gelukkig vinden de meesten van onze vrienden het niet erg dat een uitnodiging voor ons ook een uitnodiging voor Amitai betekent.

Maar ja, vanavond komt er dus een einde aan dit (betekenisloze) tijdperk, en begint de nieuwe eeuw van de tiener-oppas die onze kasten komt leegeten terwijl Amitai lekker ligt te tukken. Oh heerlijkheid. Letterlijk, voor ons dan, want wij gaan lekker sushi eten vanavond!

1 opmerking:

oppas zei

Haha, nou dat is zeker dik verdiend, na zo´n lange tijd even een heerlijk sushi-avondje :)! Kijk ook eens op Care.com. Daar vindt u een betaalbare oppas bij uw in de buurt via: https://nl.care.com/oppas.