maandag 8 augustus 2011

De Crisis en De Auto13 dagen

Toen ik gisteren naar het nieuws keek dacht ik even dat het op zich niet onaardig zou zijn als we Amitai later zouden kunnen vertellen dat hij twee weken oud was op Zwarte Maandag, het begin van de Grote grote depressie. Dat maakt de geschiedenis weer wat beter invoelbaar toch?


"Toen jij aan het worstelen was met je darmkrampen was de rest van de wereld aan het worstelen met de grootste schuldencrisis ooit."
"Ja, inderdaad, dat was rond de tijd dat we Belgie hebben overgenomen, omdat ze toen onbestuurbaar waren en failliet gingen. Dat heb je goed onthouden!"

Maar het lijkt wel mee te vallen... Gelukkig maar, want zo'n leuk historisch feitje is het nou ook weer niet. Geboren worden als de wereld om je heen instort.

Op de 13e dag van zijn leven heeft Amitai trouwens ook voor het eerst een ritje in de auto gemaakt. Ik vond het zelf heel spannend, maar hij vond het niets speciaals, en lag meteen te tukken. Dat is natuurlijk goed nieuws, want dat betekent dat onze actieradius ineens enorm is toegenomen!

Geen opmerkingen: