woensdag 10 december 2008

Avalanche Reflector

Vandaag lijkt het opeens weer helemaal geen winter (het is zeker 14 graden daarbuiten! Ik stond een beetje voor lul vanochtend, met mijn oorwarmers en mijn handschoenen), maar gisteren kwam en morgen komt mijn nieuwe winterjas heel goed van pas! Hij is superwarm ( zo warm dat ik de donsvulling eruit moest halen en nu alleen de buitenjas over mijn fleece aandoe), hij is comfortabel, en ik vind m ook redelijk mooi (het blijft een beetje een bulky jas).
Het enige wat me tegenviel was de avalanche reflector. Ik dacht dat het een reflector was zoals alle andere reflectoren, zodat ik ook een beetje extra op zou vallen op de fiets. Helaas heeft deze reflector niets met licht te maken (eigenlijk als ik erover na zou hebben gedacht zou dat ook wel duidelijk moeten zijn, ik bedoel, wat heb je nu aan een licht-reflector als je bedolven ligt onder sneeuw! Waar was mijn brein?). Het is gewoon een discje dat zit ingenaaid in mijn jas, en als iemand met een of ander detectie-apparaatje in de buurt is dan kunnen ze ongeveer mijn locatie vaststellen.
Nu is de kans erg klein dat ik ooit door een lawine wordt overvallen, maar wie weet. Het gaat vast nog wel sneeuwen hier. En stel dat ik ooit vermist raak tijdens een aardbeving, in de winter (want ik moet natuurlijk wel mijn winterjas in de buurt hebben), vergeet dan niet de reddingswerkers op de hoogte te stellen van mijn fantastische Avalanche Reflector!

2 opmerkingen:

Yael zei

Hier wisselt het weer ook steeds.Begin van de avond ijzelt het en midden in de nacht gewoon een milde regen van een graad of 8 .schat ik . Die reflector snap ik niks van. Hij reflecteert dus onzichtbaar,en is handig in geval van nood.
Hmm, ja eens nadenken wanneer ik zo een apparaat zou kunnen gebruiken in Amstelveen.
Liefs
Van de onzichtbare reflector in Amstelveen

Yael

Marte zei

de reflector reflecteert de signalen van het zoekapparaatje, denk ik. Maar ja, ik denk inderdaad dat deze reflector niet het meest nuttige deel is van mijn jas. Ik zal het moeten hebben van de warmte en waterdichtheid!