zondag 3 januari 2010

winterwonderland

Dit weekend was het weer eens tijd voor een snowstorm! Maar gelukkig noemen Amerikanen alles een storm, ook als het niet stormt. Deze snowstorm was gewoon een stevige sneeuwbui. Toen het vanmiddag ophield met sneeuwen leek het me een goed moment om de auto even van sneeuw te ontdoen. Ik dacht dat het slimmer was om te wachten totdat het echt was gestopt met sneeuwen. Maar dat betekende wel dat er een enorme berg sneeuw om en op de auto lag. Nu is sneeuw op de auto niet zo'n probleem, dat is een kwestie van vegen met mijn nieuw aangeschafte sneeuwisserveger.


Maar ik had me niet gerealiseerd dat het geen zin heeft het om een sneeuwvrije auto te hebben die is vastgevroren in een grote berg sneeuw. Dan ben je toch net iets minder mobiel... Dus ik moest ook graven. Met als bijkomend probleem dat ik niet echt wist waar ik al die sneeuw moest laten! Ik kon het moeilijk op de stoep gooien die net zo mooi sneeuwvrij was gemaakt door de bewoner van het aangrenzende huis. Ik kon het niet voor iemand anders' auto neerplempen. En ik had geen zin om met iedere schepvol naar het uiteinde van de straat te lopen.

Uiteindelijk heb ik voor een gecombineerde sneeuwberg-rond-de-boom-op-de-stoep-creeren + sneeuw-uitspreiden-op de-straat-waar-het-later-wordt-weggeschuiverd aanpak gekozen. En ik heb alleen de straat-, voor- en achterkant van de auto gedaan, want de stoep vond ik een beetje onbegonnen werk. Het zou op zich voldoende moeten zijn om weg te komen als we aan de straatkant in kunnen stappen en weg kunnen rijden (duimduim!).


Eerlijk gezegd was het een beetje rotwerk. Maar als we de Snotmobiel willen gebruiken gedurende deze winter, dan zal dit een regelmatig terugkerende klus worden ben ik bang!

2 opmerkingen:

yael zei

nou zeg die amerikanen moeten ook nog meer sneeuw hebben dan wij.Vriest het misschien ook nog harder ? Hier maar liefst 10 graden in het noorden en 7 bij ons in de buurt.
Wat een pakken sneeuw ,brrrr,
Yael

Marte zei

Ik ben nog steeds niet zo goed met de fahrenheit, dus ik weet nooit precies hoe koud/ warm het hier is :-D Maar het valt nu wel mee, vooral overdag. De wind is niet meer zo koud dat je snot helemaal bevriest in je neus. Dus dat valt mee!