maandag 2 november 2009

spullenspullenspullen

Toen ik vertrok naar de VS had ik 2 grote koffers bij me, en daarnaast waren er nog 3 niet al te grote dozen met schoenen, winterkleding en een paar kookboeken en kleine keukenspullen naar me onderweg. Ondertussen heb ik op magische wijze alweer veel meer spullen bij elkaar verzameld. Meer dan een jaar hier, en ons huis begint zowaar een beetje vol te raken!
En gisteren heb ik daar nog meer spullen aan toe gevoegd. Allemaal gekregen van een collega. Zij had deze retro keukenset ook weer gekregen, en vond m te mooi om weg te doen, maar niet voldoende haar smaak om m daadwerkelijk in haar eigen keuken neer te zetten. Nou, ja, ik weet niet of jullie mij kennen ;-) maar zeg retro, keukenspullen en gratis in een zin en ik ben je grootste fan.

Dus gisteren ben ik bezig geweest met het reorganiseren van mijn pantry, en met het vullen van kruidenpotjes. Helaas is dat ten koste gegaan van het schrijven van dat ene artikel wat nu echt af moet, wat ik eigenlijk van plan was. Maar ja, de wetenschap moet maar even wachten op mijn briljantheid!
Nieuwe brooddoos, voorraadpotten, citruspers en grote percolator (de ietwat motorisch gestoorde Amerikaanse neef met overgewicht van ons sierlijke Italiaanse opdondertje).


En een kruidenrekje in hetzelfde design als de voorraadpotten, en 4 schattige maatbekers.

En dan heb ik al het linnengoed (nieuwe schortjes! nieuwe tafelkleden!) nog niet eens gefotografeerd!!!

Maar, er zijn 3 problemen. Probleem1: nu moet ik echt iets gaan doen aan die doorbuigende planken, want dit is natuurlijk geen porum. Probleem 2: nu ik deze spullen heb wil ik natuurlijk MEER! Die maatbekers staan er maar een beetje eenzaam bij, een bijpassende cakestand of cookie jar zou het natuurlijk wel complementeren. Probleem 3: ik moet dit ook allemaal mee naar huis slepen, ik ben bang dat het iets meer wordt dan 2 koffers en 3 doosjes...

7 opmerkingen:

Josan zei

Ik tel zelfs drie problemen! Maar de laatste is geen echt probleem: volgens mij was je al tot de conclusie gekomen dat een halve container te klein wordt om alles terug naar Nederland te verschepen. Gewoon een hele afhuren.
En die planken: ik ken iemand die zei: als planken doorbuigen breken ze niet. Dus deze houwen het nog wel een half jaartje uit.
Sterkte, het komt best goed.

Marte zei

ha, inderdaad 3 problemen. Heb het aangepast.
Dat met die planke is inderdaad niet omdat ik bang ben dat ze breken. Het is meer dat ik bang ben dat ze zo ver doorbuigen dat ze van het richeltje afdonderen waar ze op'hange' (ze zijn niet vastgeschroefd).
En nu er zulke mooie spullen in staan valt het zo op dat ze krom zijn... Voelt zonde aan. We krijgen alles nog wel in een halve container hoor, maar ik hoopte dat wellicht nog te voorkomen. Dat zit er nu niet echt meer in!
Sterkte hoef je me niet te wensen, want ik ben alleen maar blij met mijn spullenspullenspullen :-D

Renée zei

Ik ken het probleem maar al te goed... Heb gisteren mijn een-en-zeventigste paar schoenen aangeschaft. Wee ons, die te glamoureus zijn om zomaar met een rugzak en een heuptasje overzees te kunnen verhuizen. Het is een vloek.

Marte zei

Ach ende wee, ach ende wee. Gelukkig ben ik niet bepaald gehecht aan de meeste dingen die ik hier heb aangeschaft, dus een echt grote internationale verhuizing wordt het toch niet. Maar toch opvallend hoe ik mezelf binnen de korste keren weer omring met mooie zooi (ik weet zeker dat Yair zo weer terug zou kunnen gaan, met misschien wat extra kleren, maar dat zou het dan ook zijn).

Josan zei

wat heb ik toch twee geweldige dochters!

Paul zei

Dat van die geweldige dochters, daar ben ik het helemaal mee eens.
Nog een idee voor de planken:
- eruit halen
- in het midden een extra steuntje
- omgedraaid terugleggen
- binnen een paar maanden zijn ze weer terug gebogen

Renée zei

Wat hebben wij toch een geweldige vader! Xx