dinsdag 2 september 2008

nieuwsflits

Hahaha, ik vind m briljant! Heerlijk! Als zoiets in Amerika zou spelen dan zouden ze er vast niet zo'n leuke spin-off reclame van maken.

Maar even terzijde: de komkommertijd is toch voorbij? Wat is dat nou toch voor gezemel over het verleden van Duyvendak, Cramer, ja zelfs Rita Verdonk? Je weet dat ik geen kans voorbij zou willen laten gaan om ons aller Rita in een slecht daglicht te stellen, maar kom op. Het is niet alsof ze met zijn allen de kat van Kosto hebben proberen op te blazen. Wat een gedoe over niets!

Hier in Amerika hebben ze misschien geen humor (als het gaat om reclames en politiek), maar ze weten tenminste wel wat een goed schandaal is. Nu is er weer sprake van dat het jongste kind van de republikeinse running mate Sarah Palin eigenlijk niet haar kind is maar haar kleinkind. Haar oudste dochter zou deze baby op haar 16e hebben gekregen, en is misschien nu alweer zwanger (Na een keer moet je toch wel snappen wat je wel en niet moet doen? En dan denk ik, iemand die zulke intens domme kinderen voortbrengt, die zal zelf ook niet het grootste licht zijn. En die wil je vice president maken.....? Ach ja, het is wel in lijn met de traditie die Bush Jr heeft gestart natuurlijk).
Maar anyway, dit is natuurlijk wat je krijgt als je moeder streng tegen sexuele voorlichting & voorbehoedsmiddelen is. Op zich is running mate Sarah wel "true aan haar beliefs", dat moet ik toegeven. Maar eigenlijk vind ik dat ze dan ook de consequenties open en bloot aan het publiek moet presenteren: dat conservatieve normen en waarden leiden tot kinderen die kinderen krijgen.
Aan de andere kant, een gebrek aan inzicht in het hoe en wat van geboortebeperking is niet beperkt tot de republikeinen. Ook John Edwards, toch echt een democraat, had geen verstand van bloemetjes, bijtjes en kapotjes, want hij heeft klaarblijkelijk een kind verwekt bij zijn minares. Hij had toch van de experts moeten leren dat je bij buitenechtelijke affaires maar beter een sigaar kan gebruiken, of een condoom.

Sarah Palin & echtgenoot & jongste kind Trig (en dan nog even over die naam. Als je kind TRIsomie 21 heeft dan noem je m toch niet TRIg? Dat is net zoiets als je zoon met een open rug Spino noemen. Of je dochter met een klomvoet Tali.)


Disclaimer: de geruchten over de 'zoon' van Sarah Palin zijn niets meer dan dat, vuige internetroddels. Maar ik verspreid ze met liefde!

3 opmerkingen:

Yael zei

Toch wel leuk al die spannende verhalen rond deze dame .Ja dat hoort nu een keer bij het publieke ambt dat mensen zoals zij bekleden. Je wordt een openbaar gebouw .Maar je krijgt er ook een moment van roem voor terug .
In elk gevalpolitiek was en zal nooit mijn ambitie zijn dus wat zij van deze aandacht vind? I do not know. Maar ik vind haar wel een interessante vrouw. Mc.Cain gaat niet winnen en misschien komt ze dan over vier jaar als presidentskandidaat tegen Barak Obama terug .

Liefs
Yael

Marte zei

Er zijn een paar echte politieke 'breekpunten' voor mij, waardoor ik alle sympathie voor mensen verlies. Abortus willen verbieden is een van die dingen. Daarom is Palin voor mij een absolute 100% no-no. Vooral ook omdat het iets zegt over haar inlevingsvermogen (alhoewel dit laatste misschien een beetje sexistisch is. Waarschijnlijk zou ik een man een anti-arbortus-standpunt minder hard aanrekenen dan een vrouw, juist omdat ik vind dat vrouwen zich meer zouden moeten kunnen verplaatsen in het lot van andere vrouwen). Anway, ik denk niet dat Palin de potentie heeft om zelf presidentskandidaat te worden.

Yael zei

Ja dat kan ik me voorstellen. Dat ze tegen abortus is,vind ik ook een archaische opvatting.Ik moet je bekennen dat ik meer op daden van mensen afknap ,dan op wat ze zeggen in de politiek. Veel politici houden zich niet aan de positieve dingen die ze beloven en sommigen zeggen negatieve dingen om hun electoraat te pleasen. Ik wou dat de wereld werd geregeerd door oprechte en goede mensen. Maar, er zijn toch gelukkig landen waar de politiek het in mijn ogen redelijk goed doet .En ik vind dat Nederland bij die landen hoort .
Kortom, ik geef Palin op dit moment de Benefit of the doubt '
Liefs Yael