dinsdag 2 september 2008

Plotseling Inzicht

Als ik was aan het strijken en opvouwen ben kijk ik graag naar de tv. Gisteren dus lekker een tv avondje gehad. En dat betekent jammer genoeg dat ik ook weer veel reclame heb gezien. Een reclameblok vond ik een diep inzicht geven in de attitude van Amerikanen ten opzichte van voedsel. Ik zal hier even beschrijven wat ik zag:
Reclame 1 prijst aan: Enorm grote pillen (echt zo groot als een 2 euro munt) die heel veel vezels en ook nog vitaminen bevatten, omdat er ons huidige eetpatroon niet altijd de mogelijkheid is om voldoende fiber e.d. binnen te krijgen.
Reclame 2 prijst aan: Een heerlijke lasagna! Binnen 5 minuten heb je een maaltijd voor het hele gezin zo uit de vriezer via de magnetron op tafel! En kijk die man en kinderen eens smullen, en die vrouw tevreden en blij zijn!
Reclame 3 prijst aan: Een extra speciaal fast-food combimenu met gepaneerde gefrituurde vis EN gepaneerde gefrituurde kip. Yum yum!
Reclame 4 prijst aan: Een dieetplan waarbij je drie afgepaste maaltijden per dag eet, die je ook nog eens thuisbezorgd krijgt. Op die manier hoef je en niet meer te koken, en je geeft maar $10 per dag aan eten uit, en je valt kilo's en kilo's (nou ja, lb's en lb's moet ik eigenlijk zeggen) af!!!!

Ik weet niet wat jullie ervan vinden, maar ik had weer eens een schreeuw-tegen-de-televisie-over-ondraaglijke-domheid-van-het-bestaan-moment. En toen ging ik weer verder met strijken.

1 opmerking:

Yael zei

Ik hou wel van lekker eten , maar tv programma's met beroemde kok's bekijk ik niet en culinaire gerechten verzin ik niet . Ik ben ook niet gevoelig voor tv reclame en zal er zeker geen kooplust van krijgen laat staan eetlust .Eerder het tegenovergestelde . Maar ik kreeg wel een plotseling inzicht door wat jij schreef .Mijn plotselinge inzicht is,dat ik mijn culinaire kookkunst geheel niet heb ontwikkeld en ik het daar ook maar bij laat .En...het amerikaanse voedsel komt niet als ' daarvoor zou ik nou eens in Amerika willen zitten ' bij mij over. Wat ik heel stoer vond in je verhaal ,is dat je uiteindelijk rustig weer doorging met strijken
Vraag me niet waarom ik het stoer vond.Zomaar .
Liefs
Yael