vrijdag 29 augustus 2008

In de gym

Ettelijke posts geleden had ik het over het feit dat ik heel misschien een klein vetrandje heb opgelopen hier. Dus, ik ga nu elke week trouw twee keer naar de gym voor een uurtje krachttraining. Wij gaan altijd naar een van de Harvard Gyms, de hemenway gym (ze hebben nog een paar gyms & een zwembad, maar daar zijn we nog niet geweest). Het is handig dichtbij mijn werk, ze hebben een redelijk aantal machines en het is dirt-cheap ($20 voor een jaar, I kid you not!!! En als je er groepslessen bij wilt dan kost dat nog eens $75 voor het schooljaar. Samen is dat dus $95, dus de kosten voor een heel jaar sporten hier zijn gelijk aan de kosten van 2 maanden sporten bij mijn oude sportschool! Maar die hadden dan ook een sauna (waar ik toch zeker 5 keer in ben geweest in de twee jaar dat ik lid was). En een solarium (altijd handig voor tanorexics zoals ik, not). Dus, ja, ik durf te zeggen dat dit een betere deal is.

Anyway.

Ik had wel bepaalde verwachtingen van een sportschool die gelieerd is aan Harvard, toch wel een van de intellectuele centra van de wereld. Gedeeltelijk wordt er ook aan mijn verwachtingen voldaan. Ik heb nog nergens anders gezien dat mensen tussen hun gewichthef-setjes even in de boeken duiken (en dat is dan geen goedkope thriller, maar een serieus studieboek, sommige mensen sjouwen zelfs met meerdere boeken rond als ze hun setjes komen doen!).
Aan de andere kant zijn er hier veel meer fitte mensen dan ik had verwacht. Ik heb een sterk stereotype over wetenschappers, en spierbundels horen daar niet bij! Maar hier wordt mijn stereotype toch gedeeltelijk onderuit gehaald. Maar misschien is het wel een selectiebias. Dat alleen de gespierde fitte Harvard student en mederwerker naar de gym durft te komen. Misschien moeten ze bij Harvard een speciale gym maken waar alleen echte stuudjes mogen komen. En als ze dan voldoende fit zijn mogen ze doorstromen naar de echte gym. Lijkt mij ideaal.

1 opmerking:

Yael zei

Wel dat is een zeer gespierde Tante ! Ik ben onder de indruk, maar zou toch geen moeite willen doen om zulke spierbundels te ontwikkelen.
Niet mooi, vind ik.
Yael