donderdag 17 juli 2008

out of sync

Soms maak je iets beschamends mee. Vorige week had ik zo'n moment. Het was geen Afschuwelijke Flater Waar je Jaren Later nog Zwetend Wakker van Wordt, maar wel gewoon dom, beschamend genoeg om niet meteen aan iedereen mee te delen. Maar, nu ben ik er voldoende mee in het reine gekomen, dus kan ik m met jullie delen.
Ik leef graag mee met mensen, wil laten weten dat ik ze steun, dat ik aan ze denk etc. Maar. Ik ben er niet zo goed in om dingen te onthouden. Verjaardagen enzo? Nog geen afdoende systeem gevonden en vastgehouden om mezelf eraan te herinneren. Diploma's, jubilea, verhuizingen, vakanties? Alleen als je me er actief aan herinnert. Dus, ik was erg trots dat ik helemaal zelf had onthouden dat iemand die ik kende de vierdaagse ging lopen. En wilde ik daar ook iets mee doen! De keuze viel op een oppeppend enthousiast ondersteunend sms'je voor de wandelaar, terwijl ze aan het wandelen zou zijn. Iets in de trant van "Zet m op! Je bent er al bijna!!!", want verstuurd tegen het einde van de middag. Dus dan zou ze wel uitgewandeld moeten zijn.
Verstuurd. Trots op mezelf, want oh wat ben ik toch nadenkend. En toen kwam ik erachter dat ik de 4daagse een week te vroeg had laten beginnen. Dus mijn opbeurende sms'je op de vrijdagmiddag kwam aan bij iemand die nog gewoon op haar werk was. DOM!!!!

En dat drukte me ook weer even met de neus op de feiten: Je zit toch wel ver weg, zo in de States. Normaal zou ik het echt wel hebben geweten dat de vierdaagse nog niet begonnen was..... Dat was ook wel een beetje confronterend (naast het feit dat ik dus gewoon sullig ben, dat blijft ook iedere keer weer confronterend).

Dit jaar veel regen..... Ik denk zelf dat regen beter is dan de hitte van vorig jaar, voor de wandelaars, maar ja, wie ben ik!

2 opmerkingen:

Yael zei

he Marte ,wat een leuk verhaal .
Leest lekker makkelijk.Je moet gewoon columniste of schrijfster worden ,naast je wetenschap.
Liefs
yael

Marte zei

haha, dankjewel Yael!
Ik hou het nu even bij stukjes typen op mijn blog. Maar ik heb er wel veel plezier in, dus ik blijf het doen. Als ik zo nu en dan maar iets vermeldenswaardigs meemaak....