zondag 15 maart 2009

Interior decorating II

Zelfs met de leuke muurstickers vond ik de huiskamer nog steeds een beetje saai. Mijn strategie om vooral neutrale meubels te kopen, zodat ik niet plots met een niet matchende kamer zou zitten heeft een beetje gebackfired, vooral omdat ik niet echt rekening had gehouden met het feit dat de vloer, muren en gordijnen ook erg neutraal zijn. Wat in een totaalplaatje leidde tot een grote beige blob als huiskamer.
Eerst dacht ik erover om de bank te vervangen voor een kleuriger exemplaar. Maar, dat zou weer een bloel transport betekenen, nieuwe (tweedehandse) bank hiernaartoe krijgen, van de oude bank afkomen.... En bovendien vind ik het wel erg handig dat onze huidige bank ook een slaapbank is, en er toch nog best wel normaal uitziet. En als laatste zat ik ook nog met het feit dat Ezra, onze poes, de zijkanten van deze bank al helemaal aan gort heeft gekrabt. En ik zou het zonde vinden als ze nog een bank aan dezelfde behandeling zou onderwerpen. Eigenlijk kwam het erop neer dat een nieuwe bank kopen ervoor zou zorgen dat dat we uiteindelijk allemaal zouden gaan verzuipen in gesmolten poolkap-water.
Aan de andere kant hadden de zitkussens van onze bank hun beste tijd wel gehad. En zag het er dus allemaal een beetje flets uit. De oplossing: Ik heb online nieuwe vullingen voor de zitkussens besteld, en een aantal kleinere kussentjes om te dienen als rugkussens. En op het fantastische Etsy ben ik helemaal losgegaan met het bestellen van veel te dure kussenhoesjes (ik had immers al dat geld uitgespaard door geen nieuwe bank te kopen.... En ze waren handgemaakt, daar moet je natuurlijk wel voor betalen.) En hier is het resultaat:
De meest rechter kussenhoes komt trouwens niet van Etsy, die heeft een lieve vriendin voor mij gemaakt bij het fantastische martegaatnaaramerika afscheids-knutselfeestje. Dat kussen was het uigangspunt voor de rest van de kussentjes.
Ik ben zelf heel blij met het resultaat. Het geeft de kamer voldoende afwisseling om het er nog wel een jaartje in vol te houden!


2 opmerkingen:

Josan zei

heel mooi en gezellig.
Maar hoe zorg je er nou voor dat Ezra deze exclusieve, handgemaakte kussens met rust laat?

Marte zei

ze is alleen maar geinteresseerd in de zijkanten van de bank, dus dat zou helemaal goed moeten gaan. Ik denk dat ik binnenkort gewoon twee krabplanken op haar favoriete krabplekken spijker. Dan is onze bank officieel multifunctioneel: zitmeubel en krabpaal.