zondag 1 maart 2009

paardensla

Toen ik afgelopen woensdag de biologische groentenbox inspecteerde zat er een bosje onbekende blaadjes in. Niet echt onbekend, want het leek verdacht veel op paardenbloemenblaadjes.

Een snelle inspectie van de inhoudsopgave van de box leerde mij dat dit dandelion greens waren. Dat klinkt heel spannend en exotisch maar dandelion = paardenbloem.... Nu heb ik wel vaker gelijk (vraag maar aan Yair), maar ik vond het toch erg verrassend dat dit echt paardensla is. Ook al verpak je het in een mooi bosje, met een label en een lintje, het blijft toch gratis onkruid. Voor mijn gevoel. Hoewel ik op basis van de naam paardenSLA natuurlijk al lang geleden had moeten afleiden dat dit gewoon een eetbare groente is. Maar ik moet zeggen na het debacle met de boterbloemen waar je geen boter van kon maken heb ik al jong geleerd dat nomen niet altijd omen is bij planten.....
Maar vanavond gaan we dus heel spannend zelfgemaakte gnocchi met romige saus van paardensla eten.
Verder heb ik vandaag sowieso weer een lekkere kookdag. Er staat een grote pan met rode kool te pruttelen op het vuur, en misschien ga ik ook nog wat doen met de groene kool die al bijna twee weken in de koelkast ligt. Soep maken ofzo. Hoewel koolsoep wel heel erg klinkt als economische- depressie-voedsel. Maar ja, we zitten natuurlijk ook midden in een crisis. En als je al paardensla eet, dan kan je verder ook niet echt veeleisend zijn. Toch?

1 opmerking:

Josan zei

Hoi Marte en Yair,
Als de crisis nog erger voelbaar wordt heb ik nog wel wat tips. Wat denk je van brandnetelsoep? En een garnering van de salade van paardensla met bloemetjes zoals viooltjes?
Ja, boterbloemen is nou net een slecht voorbeeld, daar is moeilijk boter van te karnen.
Kom maar eens bij ons in de tuin onkruid trekken, paardensla genoeg!
En Paul gaat zich specialiseren in een moestuin, dus wie weet wat voor moois er nog uit onze klei gaat groeien.
Smakelijk eten, groetjes, Josan