woensdag 26 november 2008

thanksgiving


Het gaat slecht met mijn integratie hier in de VS. Ik ga morgen geen turkey in de oven stoppen, en daarmee ben ik ernstig in de minderheid.

Het biologische groentepakket bevat nu al twee weken achter elkaar zoete aardappelen, dus ik ben bang dat we wel iets daarmee gaan eten, maar in ieder geval geen puree van zoete aardappelen met marshmallows, wat hier een heel normaal bijgerecht is op de thanksgiving eettafel (toen ik dat hoorde.... brrr.... ik vind al die zoete groenten die ze hier hebben al niet erg lekker, maar dat is gewoon walgelijk).
Misschien ga ik voor een gewone & zoete aardappel rosti. Of maak ik zoete aardappel muffins. Of ga ik toch voor dat recept voor een salade van yams.... Of een combinatie van dat alles? Dan kunnen we een hoofdegerecht een nagerecht eten met alleen maar Yams! Dat is wel erg in overeenstemming met wat de echt pilgrim fathers te eten hadden indertijd, dus misschien is het eigenlijk wel een betere thanksgiving maaltijd dan het gemiddelde diner met kalkoen.

Er is nog een culinair ding dat mij is opgevallen, namelijk dat de vulling van de turkey (stuffing), niet in het beest wordt gestopt, maar gewoon in een aparte ovenschaal wordt klaargemaakt. Maar het heet nog wel stuffing, hoewel het nooit in kalkoen heeft gezeten, of zal zitten. Ik vind dat raar. Maar ja, ik ben dan ook slecht geintegreerd.

1 opmerking:

Yael zei

HI Marte ,
Wel ik krijg echt trek in kalkoenen en vullingen van kalkoenen en muffins ,maar ik zit rustig achter mijn computer en ...ik kan heel even genieten van je non-integratie in America. Volgend jaar dus maar een inburgeringscursus doen, lieve Marte
Yael