dinsdag 14 oktober 2008

filmtips!

Ik heb gisteren een abonnement op Netflix genomen. Voor 8.99 per maand kan ik 'ongelimiteerd' dvd's huren via hun website. Ik maak een lijst met films die ik wil zien, zij sturen de dvd op die op nummer 1 staat, ik kijk de film, stuur de dvd terug wanneer ik daar zin in heb, en wanneer zij de dvd weer terug in huis hebben krijg ik de volgende film van mijn lijst. O ja, en dan is er ook nog een beperkt aantal (10.000 slechts, zeer beperkt dus) films dat je via een live stream gewoon direct op je computer kan kijken. En aangezien Yair ooit eens heeft gezorgd dat zijn computer rechtstreeks op de tv kan worden aangesloten is dat net alsof je naar een film op tv kijkt. Echt heel relaxed! Vooral omdat de eerste twee weken gratis zijn. Ik ben dol op gratis.
Maar. Ieder voordeel hep ze nadeel. Nu moet ik dus snel snel een lijst maken met films die ik nog wil zien. Hmmm, dat is best moeilijk.... Zo veel keuze!!! Gelukkig heeft netflix mijn voorkeuren geinventariseerd en geven ze me nu suggesties, maar toch.... Ik ben helemaal gestressd dat ik misschien wel allemaal leuke films misloop. Dus, ik dacht, als iemand dit leest (hihi) laat me dan even weten wat jouw favoriete films (of documentaires) zijn die ik echt echt echt moet zien. Ik heb echt wat inspiratie nodig!

4 opmerkingen:

Josan zei

Ik had je graag geholpen. Maar ik heb bijna nooit tijd om films te kijken, dus ik heb geen idee...
Sterkte ermee. En als je nog eens een goede tip voor mij hebt, voor de enkele keer dat ik voor de tv onderuit wil zakken?
Sterkte ermee!

Marte zei

Als het goed is ligt morgen "the darjeeling limited" in de bus. Zou een goede film moeten zijn......

Erica zei

Ha lieve Marte,
Wat een goed idee! Vooral als die Indian Summer omslaat in echt Nederlands herfstweer (dat ik voor een weekje ontvlucht, naar Rome)
'k Heb gisteren het prachtige 'Into the Wild' gezien (draait al eeuwen, maar lang-leve-Amsterdam waar ze rekening met mensen zoals ik houden), vorige week 'Het Echte Leven' (vond ik erg grappig maar de vriend met wie ik was, had willen weglopen..). Daarnaast was Juno ook erg leuk, schijnt 'Dialogue avec mon jardinier' goed en is Caos Calmo zeer rustgevend (op zich mooie film maar ik heb een aantal minuten gemist..).
Nou ja, 'k realiseer me, nu ik diep voor je aan 't nadenken ben, dat ik niet erg sterk ben in 't onthouden van titels van films waar ik van genoten heb. 'k Zal een lijst voor je gaan bijhouden; en hiermee m'n eigen hersens trainen :-)
Kijk ze!

Marte zei

Ja, Juno vond ik ook heel leuk! Into the wild, dat is een goede, die ga ik meteen op mijn lijstje zetten. En die andere ga ik eens bekijken, klinkt allemaal goed & verantwoord :-D
Bedankt voor de tips, groetjes, Marte