dinsdag 24 juni 2008

De inheemse flora en fauna

Als onderdeel van mijn inburgeringstraject heb ik me onlangs toegelegd op het bestuderen van de lokale vogelstand. Helaas heb ik weinig verstand van vogels, dus om een specifieke vogel te identificeren die mij erg opviel heb ik de hulp ingeroepen van oud-collega en vogelaar R. Dankzij mij zeer adequate beschrijving
Er vliegt bij mijn huis een prachtig rood vogeltje rond. Echt zeer intens vurig rood. Groter dan een mus en kleiner dan een duif.
heeft zij op afstand kunnen specificeren over welke dier het hier gaat. Het betreft een Cardinal. Echt zeer spectaculair om te zien. Hier een fotootje:
PS: Ik ben altijd graag op de hoogte van de lokale vogels. In Amsterdam heb je natuurlijk duiven, maar ook reigers (te vinden op de Albert Cuypmarkt bij de viskramen na sluitingstijd van de markt) papagaaien en parkieten (met grote getalen aanwezig in het Vondelpark) en spreeuwen (zeer goed vertegenwoordigd op het Amstel Station). Ja, ja, een ware kenner, dat merk je wel!

4 opmerkingen:

Yael zei

wat een mooie vogel. Waarom is dat beestje evoluitietechnisch nou zo prachtig rood?
Yael

Yael zei

ik vind jullie weblog leuk ,dus ik blijf reageren. Ik denk dat ik toch een hoofdprijs krijg voor het aantal geplaatste reacties.
Yael

Marte zei

Yael, jij krijgt sowieso de hoofdprijs. Voor het aantal reacties en gewoon voor wie je bent!
:-)
Maar uhm, om terug te komen op de vogel, volgens mij zijn het alleen de mannetjes, en die kleuren hebben vaak te maken met het aantrekken van de vrouwtjes. Net zoals bij pauwen, daar zijn de mannen ook mooier dan de vrouwen. Dat is volgens mij evolutietechnisch de verklaring, hoe mooier de verenpracht hoe meer succes bij the ladies.

yair zei

yup, dat is het leuke van de evolutietheorie, er is altijd wel een verhaaltje te verzinnen dat de boel verklaart!