vrijdag 20 juni 2008

Vogelpies

Eigenlijk bezit je best veel impliciete kennis. Of zou je die kunnen hebben. Ik zou bijvoorbeeld moeten weten dat vogels niet plassen, in ieder geval niet zoals wij dat doen, want ik heb een parkiet gehad. Die maakte veel lawaai (liefst in het weekend als ik lekker uit wilde slapen), scheet ongelooflijk veel, maar het is niet zo dat ik nu regelmatig iets ander dan 'harde ontlasting' uit dat beest zag komen. Geen vogelpies dus.
Maar toch. Soms, als je buiten loopt en het is een stralende dag en er valt ineens een klein maar toch detecteerbaar drupje op je hoofd of schouder valt, dan denk je toch "Waar komt dat nu vandaan? Het zal toch geen vogelpies zijn?". Naar aanleiding van een dergelijke gebeurtenis bij een collega van Yair hebben we het nu voor eens en voor altijd uitgezocht (dmv de weergaloze google-zoekopdracht "Do birds pee"). Vogels plassen inderdaad niet. Ze scheiden de afvalstoffen die wij uitplassen tegelijkertijd met hun andere ontlasting uit. Het witte gedeelte is de "plas" het groenige gedeelte de "poep". Ha! impliciete kennis expliciet gemaakt, bij deze!

De vraag is nu dus wat er dan WEL op je hoofd valt, daarbuiten op die kraakheldere dag, zonder sprinklers of mensen die met consumptie praten in de buurt......

PS: ook slangen plassen niet. Voor het geval je je dat nu afvroeg.

1 opmerking:

yael zei

Hmmm, ik ben nu toch wel heel erg in spanning. Wat is het antwoord?
Yael