donderdag 22 januari 2009

Geschokt

Ik behoor tot de minst betrouwbare minderheid van Amerika.....

Edgell (2006): Despite the declining salience of divisions among religious groups, the boundary between believers and nonbelievers in America remains strong. This article examines the limits of Americans’ acceptance of atheists. Using new national survey data, it shows atheists are less likely to be accepted, publicly and privately, than any others from a long list of ethnic, religious, and other minority groups. [...] We demonstrate that increasing acceptance of religious diversity does not extend to the nonreligious.

47% van ondervraagden wilden niet dat hun kind met een atheist zou trouwens (vergelijk 33% voor een islamitische huwelijkskandidaat, 27% voor zwart, 12% voor joods). Uit een ander onderzoek blijkt dat 60% van ondervraagden niet op een atheistische presidentskandidaat zou stemmen (vergelijk 50% voor homosexuele kanditaat, 8% voor zwarte of joodse kandidaat). En dit zijn niet compleet onzinnige flutonderzoekjes met ministeekproefjes, voor het eerste onderzoek zijn 2000 mensen ondervraagd, en voor het tweede 4000.
Ik had nooit durven dromen dat deze dag zou komen..... Wat heerlijk, nu hoef ik nooit meer politiek correct te zijn, want ik behoor zelf tot een verdrukte en verachte minderheid!!!Met dank aan Diane, die mij op dit feit attent maakte.

4 opmerkingen:

Diane zei

Ik hoor net dat er in Nederland een campagne gaat beginnen die het bestaan van God ernstig in twijfel trekt. In navolging van een campagne in de UK: http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/england/london/7681914.stm Ik wil ook zo'n bus!

yair zei

grappig initiatief. Goed dat ongelovigen ook eens een keer hun mening ventileren.

Met al die rechtszaken van gelovigen die zich op hun lange tenen getrapt voelen zie ik overigens wel een paradox ontstaan. Als een gelovige mensen aanklaagt die niet in god geloven, kunnen binnenkort ongelovigen dan ook mensen gaan aanklagen die wel in god geloven?

Marte zei

Als ik ooit een auto heb dan wil ik zo'n spagettimonster visje!

Marte zei

http://www.rof.com/product_p/2290-pq.htm