zondag 11 januari 2009

Sneeuw"storm"

Al de hele week had iedereen het erover dat er voor dit weekend een sneeuwstorm verwacht werd. SNEEUWSTORM!!! Dat leek me wel spannend, niet alleen sneeuw, maar ook nog een storm. Dus ik was in plaats van vandaag gisteren naar de supermarkt gegaan, zodat ik ondanks de storm genoeg niet zou verkommeren (hoewel ik natuurlijk nog wel 3 wortels had in de koelkast, en genoeg voedsel in de vriezer en de voorraadkast om zeker twee weken (eenzijdig) te kunnen eten, maar ik had toch ook wel zin in wat verse voorraad).

Nu was iedereen op het idee gekomen om deze zaterdag inkopen te doen voordat de sneeuw zou gaan vallen, wat een gekkenhuis!!! Het was echt waden door een zee van karretjes binnen, files met auto's buiten die het overvolle parkeerterrein op wilden..... Geen doen! Erger dan de Albert Heijn de dag voor kerstmis!! En het toppunt nog was dat toen ik buiten kwam er geen taxi te bekennen was, hoe lang ik ook wachtte. Maar, zelfs in deze madness blijft het overgrote deel van de Amerikanen superaardig, en een zeer zeer vriendelijke vrouw heeft mij en al mijn boodschappen een lift naar huis gegeven. Ongelooflijk toch?

In ieder geval, gisteravond zat ik dus te wachten totdat die sneeuwstorm nu eens zou beginnen. Vol verwachting klopte mijn hart. Maar... niets gebeurde. Ja, toen ik naar bed ging vielen er wat lieflijke sneeuwvlokjes. En toen ik wakker werd lag er zeker 15 cm sneeuw. Maar geen wind, geen drama, niets. Gewoon, vallende sneeuw. Ik heb het even gechecked, dit was echt de snowstorm die was voorspeld. Nou ja!!! Wat een anticlimax!

Ach, ik had het natuurlijk kunnen weten. In de zomer hadden ze het bij de weersvoorspelling voortdurend over thunderstorms. En dat was ook niet meer dan 3 bliksemschichten en een verfrissend buitje. Dus, wat ik ondertussen heb geleerd is:
"thunderstorm == het gaat regenen"
"snowstorm == het gaat sneeuwen"

Ik kan me ook niet herinneren dat britten ook iedere poep en scheet van het weer een 'storm' noemen. Aanstellerige Amerikanen....

2 opmerkingen:

yair zei

ze moeten eigenlijk een 'war on weather' beginne als je het mij vraagt

Marte zei

dat is ook beter voor de economie!