woensdag 28 januari 2009

Kookbonanza

Hier nog een verlate post van dit weekend. Ik had geen tijd om m zondag in te typen, want we hadden die avond een feestje van het lab, om de inaugeratie van Obama en het begin van het nieuwe semester te vieren. Dus, ook al is ie nu ietwat gedateerd, toch nog maar een postje eraan gewijd!


Met ons fantastische groentenpakket kan je eigenlijk niet te vaak buiten de deur eten. Voor je het weet heb je een groentenoverschot... En de afgelopen weken hadden we net iets vaker dan normaal niet thuis gegeten, met als gevolg een koelkast vol ongebruikte vitamines. Zondag had ik besloten om daar even wat aan te doen, dus ik heb de middag gebruikt om deze berg weg te werken:

Met als resultaat een grote schaal vol vegetarische 'moussaka' (tussen aanhalingstekens omdat er daarvoor eigenlijk te weinig aubergine en teveel andere groente in zit). Het eindproduct ligt in handzame stukken in de diepvries, voor als we eens geen zin hebben om te koken. Alle groente van de foto hierboven (+ nog een blik tomaten en twee handen linzen), behalve de zoete aardappel zit hierin!


De zoete aardappel had ik gebruikt om een taart te maken (zoals worteltjestaart, maar dan met zoete aardappel in plaats van de wortel), maar ik had te veel yams daarvoor, bleek toen ik ze eenmaal allemaal had geraspt. Dus met het overschot heb ik hartige zoeteaardappelpannekoekjes gemaakt, de zoete aardappel op zichzelf vind ik een beetje weeig, maar gecombineerd met wat pit (kerrie & cayenne peper) is het erg lekker.
De taart hadden we meegenomen naar het labfeestje, en de aardappelpannekoekjes liggen ook in de vriezer. Die nu overigens behoorlijk vol is. Hmmm, misschien moeten we wat mensen uitnodigen om de vriezer leeg te komen eten! Iemand van jullie zin om langs te komen?

3 opmerkingen:

Yael zei

ziet er lekker uit.wat voor saus gooi je erover?
Nee ik kom niet langs,maar het is erg mooi om te zien die smakelijke happen
Yael

Marte zei

Op de moussaka zit een simpele bechamelsaus :-D

Anoniem zei

http://site.ru - [url=http://site.ru]site1[/url] site
site2